Фестивал науке

Место где се знање претвара у дела

festivalnauke.jpg

Фестивал науке

 

 

2013. ГОДИНЕ - ДОБИЛИ СМО ИМЕ : ,,ДАЈ(Т)Е СЕ НА ЗНАЊЕ” И ТРАЖИЛИ СВОЈ СМИСАО :

У данашње време се код нас за развој научно образовних активности, проналази веома мало времена и простора, па се увиђа потреба за организацијом Фестивала науке младих са циљем промовисања образовања и науке кроз примену научних концепата. У нашој школи планирамо да овај начин промовисања науке траје дуго, а наша је идеја да фестивал унапредимо и уврстимо у званичне програме града, региона и Републике.

 

2014. ГОДИНЕ- КРЕИРАЛИ И РЕАЛИЗОВАЛИ:Секција примењене физике и електронике, је ученичка организација Прве крагујевачке гимназије. Основана је октобра 2013. године. Секција је настала као узор на Семинар примењене физике и електронике у Истраживачкој станици Петница.

 

2015. ГОДИНЕ- ДЕЛИМО СВОЈЕ ЗНАЊЕ СА ДРУГИМА:Ученици своја знања деле са другима, уче да вреднују своја, али и знања других радећи на развијању сопствених компетенција.

2016. ГОДИНЕ- МУДРО ПРОМИШЉАМО:

           

            Ако ученици истражују и раде на проблему, кораци до изналажења решења ће довести до тога да трајно остане оно што су научили.

2017. ГОДИНЕ- МОДЕРНИЗУЈЕМО ШКОЛУ И НАСТАВУ:Иновативним изумима из света роботике, показали смо да је спој теорије, стечених знања и вештина увек добитна комбинација на пољу примењене науке. Такмичење у роботици и освајање награда у First Lego Liga и турнуру младих предузетника, доста говоре о томе.

 

2018.ГОДИНЕ- ГРАДИМО И ШИРИМО СЕ-ПАРК НАУКЕ У ПРВОЈ КРАГУЈЕВАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ: 

 

         Оно што издваја наш Парк науке јeстe да нeћe служити само као изложбeни простор за појeдинe eкспонатe, вeћ ћe бити попут живе учионице са разноврсним eдукативним садржајима и посeбан кутак за промовисањe активности и дeљeњe идeја на друштвeним мрeжама. 

2019.ГОДИНЕ- СЕДАМ ВЕЛИЧАНСТВЕНИХ: У ком смеру кренути даље...?

 

STEM - Science, technology, engineering, and mathematics

Наука, технологија, инжењерство и математика

 

          

cta-logo

Сазнајте први новости из школе

ПОСЕТИТЕ СТРАНИЦУ ВЕСТИ