Конкурс за учешће на 26. Позоришним сусретима ученика гимназија Србије

Право учешћа на Сусретима имају драмске секције гимназија са подручја Републике Србије. У представама могу играти искључиво ученици пријављене гимназије. Ангажовање професора и стручних сарадника при стварању представе која конкурише регулисано је Статутом Сусрета и оно је могуће на саветодавном нивоу.

Пријављена представа може трајати до 60 минута.

26. Позоришни сусрети биће одржани од 8. до 15. априла 2024. године на сцени Позоришта за децу и младе у Крагујевцу.

Пријаве за учешће на Сусретима достављају се у електронској форми, и то искључиво са званичне мејл адресе гимназије која узима учешће у Конкурсу. Уз пријаву је обавезно доставити назив представе, име аутора текста, као и комплетан драмски текст по коме се ради представа (у word или pdf формату). Уколико је у питању адаптација већ постојећег драмског дела, потребно је послати адаптиран текст.

Рок за слање пријава је 08. март 2024. године

Пријаве слати на мејл адресу: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Селекција је обавезна за све пријављене представе. Селекција ће бити обављена посредством снимака. Неопходно је послати репрезентативни део пријављене представе у трајању не краћем од 25 минута. Снимак не мора бити професионалан, нити обављен у идеалним позоришним условима, већ је довољно представити једну пробу у току процеса стварања представе.

Снимке делова представа (или целих представа) слати посредством линк-платформи (WeTransfer ili GoogleDrive) на мејл This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Уз снимак неопходно је послати списак – афишу комплетног ауторског тима представе (лица и улоге, аутор текста, адаптација текста, редитељ, сценограф, костимограф, аутор музике...) као и трајање представе.

Рок за слање снимака је 22. март 2024.године.

Селекцију ће обавити Мирослав Петровић, глумац.

Контакт особа je професорка Татјана Јовановић – тел. 064/14 00 597