Get Adobe Flash player

Ко је на мрежи: 23 гостију и нема пријављених чланова

28.03.2017

Први дан позоришних сусрета обележило је као и сваке године свечано отварање.

У 16:00 часова одржана је парада градом у којој су учествовали Сопчићи, Парламентарци и Драмци, Прве крагујевачке гимназије, у сврху обавештавања града о овом догађају.

Након тога је у позоришту Јоаким Вујић било свечано отварање чије домаћице си биле Сопчић, Невена Срећковић и Парламентарац, Дуња Цветић. Директорка Прве крагујевачке гимназије одржала је говор као и још неколико људи након чега се одржала прва представа ових сусрета, "Грађанин племић" у изведби Гимназије из Пожаревца.

Изведба је била не само драмски већ и плесачки и мужички обогаћена, садржавши неколико гитара, оперску певачицу и четири балерине које су саме осмислиле кореографију. Ова представа остаје запамћена по томе што је имала више извођача него било која друга у историји сустета.

Након представе на крају дана одржан је "Округли сто" који је водио Стефан Павловић и заједно са глумцима коментарисао њихову представу и забавио публику која је сазнала по нешто о пробама, костимима, режији, кореографији и музичким наступима.