Ко је на мрежи: 57 гостију и нема пријављених чланова

Календар активности за упис у Одељење обдарених ученика рачунарске гимназије за школску 2016/2017 годину биће накнадно објављен.

gimn4

                                                                       

 

Пријава за полагање пријемног испита.

Попуњену пријаву послати на адресу :  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Део Правилника за упис ученика у средњу школу:

Упис у одељење које остварује наставни план и програм за обдарене ученике у рачунарској гимназији

Члан 33.

За упис у одељење које остварује наставни план и програм за обдарене ученике у рачунарској гимназији кандидат полаже пријемни испит на коме решава тест из математике.

Тест  полаже  по програму основне школе.

Члан 34.

Кандидат за упис у одељење које остварује наставни план и програм за обдарене ученике у рачунарској гимназији може да оствари највише 240 бодова на тесту из математике.

Члан 35.

Кандидат за упис у одељење које остварује наставни план и програм за обдарене ученике у рачунарској гимназији положио је пријемни испит ако је остварио најмање 120 бодова на тесту из математике.

Члан 36.

Такмичења ученика основне школе која су од значаја за упис у одељење које остварује наставни план и програм за обдарене ученике у рачунарској гимназији, у смислу овог правилника, јесу такмичења из математике, физике и информатике и рачунарства.

Стручна друштва и други организатори такмичења из става 1. овог члана јесу:

1) за математику – Друштво математичара Србије (Такмичење ученика основних школа из математике);

2) за физику – Друштво физичара Србије и Физички факултет Универзитета у Београду (Такмичење ученика основних школа из физике);

3) за информатику и рачунарство – Друштво математичара Србије (Такмичење ученика основних школа из рачунарства), Електротехничка школа у Нишу (такмичење: Тесла Инфо Куп).

Кандидату, који је освојио прво, друго или трећеместо на републичком такмичењу у VIII разреду основне школе из математике, физике или информатике и рачунарства, додељује се по 120 бодова за прво место, 100 бодова за друго место и 80 бодова за треће место.

Члан 37.

Када већи број кандидата од броја предвиђеног за упис у одељење које остварује наставни план и програм за обдарене ученике у рачунарској гимназији оствари исти број бодова, предност у рангирању, до броја предвиђеног за упис, има кандидат који је:

– носилац Дипломе „Вук Караџић”,

– остварио већи укупан број бодова на пријемном испиту,

– освојио већи укупан број бодова на завршном испиту.

 

 Измена правилника од 11-06.2016године