Get Adobe Flash player

Ко је на мрежи: 21 гостију и нема пријављених чланова

Извештај 10. април

Последњег дана овогодишњих сусрета, изведене су 3 предтаве на подију Дечјег позоришта, од којих је последња била ревијална.

Прва, одиграна  у 12 часова, „Халејева комета“  у изведби Филолошке гиманзије из Београда, била је нешто другачије за читаву историју сусрета. Наиме, представа је имала трајање од  4 минута. Публика је била шокирана када су после тако кратког времена глумци изашли на сцену и поклонили се. Радња представе обухвата обавештење једног генерала да ће небом, те вечери проћи Халејева комета која се појављује на сваких 75 година. Међутим, како се вести даље преносе међу војницима, крајње обавештење је да ће генерал Халеј, који има  75 година вечерас проћи небом на својој комети. Када је генерал чуо за ову измењену информацију, пао је на подијум, мртав. Представа је показала како се вест преноси и колико она тако може да се измени.

Друга представа, одиграна  у 16 и била је класик, Јована Стерије Поповића  „Покондирена тиква“. Гимназија „Доситеј Обрадовић“ из Бачке Тополе представила нам је на врло комичан начин, познате ликове: Феме, Евице, Митра, Јована, Василија... Ова представа нам даје увид у особе из „високог“ друштва које су се правиле да су нешто што нису, у њихово понашање према околини и њихову надменост, то јест, покондиреност.

Трећа представа „Јеси ли то дош'о да ме видиш?“ у изведби средње школе „Свети Сава“ из Бујановца била је ревијална, те није учествовала у такмичењу. Приказала нам је српско село, уз породицу Обад и Цркота. Петрашин Обад заљубљен је у Ковиљку Обад, која је са њим остала трудна, они се боре за благослов брака од стране њихивих породица. Такође се појављује и мистериозни рођак породице Обад, Димитрије, чији идентитет је непознат до завршне сцене представе.

gimn2.jpg