Get Adobe Flash player

Ко је на мрежи: 39 гостију и нема пријављених чланова

29.03.2017.

Други дан позоришних сусрета обележиле су две представе које су одигране у 16:00 и 20:00 часова.

"Умри женски" у извођењу гимназије "Бора Станковић" из Ниша била је прва представа и је говорила је о личним темама које потресају појединца на драматично-комичан начин. Занимљиво је то што је за представу редитељ била ученица, Теодора Стојковић (уз помоћ професорке Данијеле Петровић) која је такође у исто време и глумила у представи.

Шта се деси када мајка која има три ћерке нађе дечка који је 15 година млађи од ње?

Једна од ћерки има измишљеног дечка, друга је у несрећном браку а трећа је љубавница ожењеног човека... Могли сте да откријете ако сте гледали ову представу.

У 20:00 часова, "Ваљевска гимназија" приказала нам је своју верзију чувеног "Јазавца пред судом". Глумци су засмејали публику начином на који су адаптирали ликове, па је и "досадни" писар који се на прву поглед чинио као незанимљива улога, самом појавим на сцени изазивао смех. Необичан детаљ је тај што је главни лик, Давид Штрбац у овој изведби добио жену, која се иначе не појављује у оригиналном комаду. Лик Давидове жене биће упамћен по реченици "Шути Давиде!" која је вероватно изговорена више пута него што је било публике у сали. Али то је оно што је лепо на сусретима, када се деси да глумци измисле нешто ново, неочекивано и оригинално.

-А.Ж.

gimn3.jpg