Get Adobe Flash player

Ко је на мрежи: 29 гостију и нема пријављених чланова

 

Национална географска олимпијада

Према пропозицијама Светске географске олимпијаде на НГО решава сетеоријски тест (30% бодова), теренски рад (30%) и мултимедијални тест (40%).

У оквиру теоријског тестса одговара се на 30 питања по 5 из 6 изабраних области, док се код теренског рада мапира одређени географски простор, а потом ради Свот анализа задатка.

 

Код  мултимедијалних тестова заокружује се један од понуђених одговора на 40 питања, која се приказују на слајдовима, који се смењују у периоду од 30 секунди. На слајду су и графички прилози (фотографије, кортодијаграми и тематске карте), које ученици тумаче.

Ове школске године, 30 ученика Школе приступило је почетном нивоу такмичења, а 6 је остварило пласман на државни ниво – Републичко такмичење - Националну географску олимпијаду (НГО).

 

Друга Национална географска олимпијада је одржана је у Радаљ бањи код Малог Зворника од 20. до 22. маја. Наши ученици су и ове године остварили одличан  резултат. Од 6 ученика Школе, награђено је 5  (1 је освојио прво, 1 друго и 3 треће место).

Михаило Милетић 1-8 и Александар Анђелковић 2-5 остварили су пласман на Балканску географску олимпијаду (БГО), која се одржава од  24. до 30. јуна 2016. године.

Ученици се на БГО такмиче на енглеском језику. Она је у комбинацији са резултатом са НГО квалификационо такмичење за Светску географску олимпијаду 2017. године.

1. Михаило Милетић I-8 1. место
2. Александар Анђелковић II-5 2. место
3. Филип Стефановић II-7 3. место
4. Марко Ковачевић I-7 3. место
5. Младен Равлић III-7 3. место
6. Алекса Петровић III-8 учешће

Пласман ученика Школе на НГО 2016.

Овим пласманом надмашен је резултат са прошлогодишњег, првог републичког такмичења, када су од 10 ученика награђена 2 (једно 2. и једно 3. место (Александар Анђелковић је и ове године поновио успех са прошлогодишње НГО и пласирао се на БГО и Марко Јовановић је сада успешан студент Географског факултета у Београду)), квалификовали се и учествовали на Балканској географској олимпијади 2015. која је одржана од 25. до 29. маја 2015. у Београду.

Саша Михајловић, професор географије

gimn4.jpg