Телеком Србија покреће 9. циклус мтс апп конкурса за гимназијалце

И ове године Телеком Србија позива ученике гимназија са специјализованим одељењима за таленте на пољу математике, информатике и рачунарства да учествују у новом циклусу мтс апп конкурса како би унапредили своје знање у креирању мобилних апликација.  

Ученици имају задатак да осмисле и направе занимљиву, иновативну и пре свега корисну апликацију у Андроид™ ОС-у или иОС-у, за мобилни телефон или таблет, која би као додатну предност имала друштвено одговорну намену, или би на одређени начин могла да унапреди употребу мобилних уређаја. Пет тимова који направе најбоље апликације у Србији имаће могућност да поред престижних мобилних телефона као награде, добију и прилику да се такмичите са тимовима из Босне и Херцеговине и Црне Горе и тако освоје прву или специјалну награду за иновативност на „Регионалном апп изазову”. 

Да би учествовали у овогодишњем мтс апп конкурсу потребно је да ученици у име свог тима  до 22. новембра 2019. године пошаљу попуњен и скениран формулар на е-маил: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Формулар за пријављивање може се преузети на адреси: mts.rs.

 Готове, функционалне верзије, уз детаљан опис апликације, ученици у име свог тима треба да поставе на форум http://forum.appkonkurs.mts.rs до 17. јануара 2020. године, уз претходну пријаву и регистрацију за форум. 

Презентација радова и избор пет најбољих апликација у Србији одржаће се крајем јануара 2020. године у Београду, а у другој половини фебруара следи и „Регионални апп изазов”.

Опште услове конкурса можете пронаћи на линку www.appkonkurs.mts.rs, у делу који се односи на пријављивање.

Победнике Регионалног апп изазова очекује посета некој од престижних конференција на тему савремених трендова у ИТ, као и вредне награде у категорији за иновативност.