Get Adobe Flash player

Ко је на мрежи: 31 гостију и нема пријављених чланова

14. Светска географска олимпијада (14. iGeo) одржана је у Београду у периоду од 2. до 8. августа ове године. На такмичењу је учествовало више од 160 такмичара из преко 40 земаља. 
 
14. iGeo
Србију су на овом такмичењу представљали: Емилија Ђокановић- Гимназија Нови Пазар, Вељко Дмитровић- Гимназија „Таковски устанак“ Горњи Милановац, Александар Тасић- Гимназија „Бора Станковић“ Ниш као и ученик 2-8 Прве крагујевачке гимназије Михаило Милетић. 
Такмичење се састоји из три дела: писаног теста, теренског рада и мултимедијалног теста који носе по 40, 40 и 20 % резултата. Првог дана решаван је писани тест који захтева примену географског и знања других наука. Наредног дана одржан је први део теренског рада на Кошутњаку, а на основу прикупљаних података 5. августа и други део рада, анализа прикупљених података и њихова примена на тему „Развој омладинског туризма на Кошутњаку“. Такмичарски део је завршен решавањем мултимедијалног теста. 
Током такмичења организовано је панорамско разгледање Београда, обилазак Авале, Новог Сад, Петроворадина, Идвора и Ковачице, као и постер презентације и културно вече на којима су такмичари имали прилику да се упознају, друже и размене искуства.  
Завршна свечаност и церемонија деоделе медаља одржани су 7. августа. Емилија Ђокановић је освојила бронзану медаљу. Након тога уследила је традиционална журка, а потом post iGeo екскурзија.
На крају желео бих да се захвалим Школи, мом професору - ментору Саши Михајловић, организаторима, волонтерима, тим лидерима и свим такмичарима на припреми, такмичењу и дружењу. 
Надам се да следећег августа у Канади на 15. iGeo у Квебеку, где ћу такође имати част да представљам Србију, бити још боље.
Михаило Милетић
За детаљније информације прочитајте пост о 14. iGeo на нашем порталу Географија за гимназије: http://geografijagimnazijakgsasa.blogspot.rs/2017/08/14-igeo-2017.html
 Sa 14. iGeo
gimn4.jpg